Viziunea mea politică pornește, în primul rând, de la câștigarea încrederii cetățenilor in administratia publica locala.

De ce Primaria Urziceni?

Raspunsul meu il poti gasi aici!

Program

Îmi doresc să păstrez farmecul oraşului şi locurile pline de istorie, Însă le vom pune În valoare printr-un plan coerent de dezvoltare, realizat de specialişti adevărați, angajați prin concurs şi nu prin firme de casă ale primarului, prieteni de partid şi rude.

Oraşul este în primul rând despre oameni.

Adică, despre fiecare dintre voi.

Şi ştiu ce vă doare pentru că împreună cu echipa mea am fost pe toate străzile din Urziceni pentru a afla care sunt problemele şi ce vă doriți.

Reconstrucția oraşului

1. Infrastructura de extremă urgență

Este inadmisibil ca în secolul în care trăim, în municipiu, nu cătun, să avem gospodării neracordate la reţeaua de apă. Sunt nenumarate de străzi asfaltate necorespunzator.

Reţeaua existentă de canalizare este veche şi subdimensionată. Vorbim despre conducte vechi şi peticite de 100 ani proiectate pentru nevoile de atunci, nu din prezent.

Vom pune în aplicare un proiect serios şi coerent de urbanism pentru a rezolva în primul rând ce trece prin pământ - conducte apă, canalizare, cabluri şi abia apoi vom trece la asfaltat străzile.

Gata cu cârpelile fără de sfârşit pe banii cetatenilor din Urziceni! Avem dreptul la o viață civilizată.

2. Curățenia

Fiecare dintre dumneavoastră plăteşte ca oraşul să fie curat. Este datoria mea, ca primar, ca banii dumneavoastră să fie cheltuiţi cu cap şi având rezultate. Contractarea serviciilor de salubrizare va fi realizată în conformitate cu indicatori clari de performanţă şi niciun ban nu va fi plătit pentru servicii de slabă calitate.

3. Fonduri Europene

Banii europeni sunt motorul dezvoltării. Investiţiile dezvoltă infrastructura necesară pentru investitori si localnici şi contribuie la siguranţa şi calitatea vieţii. Doar aşa putem schimba faţa oraşului, dar îl vom şi dezvolta. Fondurile europene sunt investiţii sută la sută sigure. Până în prezent, administraţia din Urziceni nu a fost în stare să gestioneze corect nici măcar banii pe care i-a primit de la UE. Organele de control au constantat cheltuirea incorecta a zeci de miliarde de lei vechi.

4. Administraţie în interesul cetatenilor din Urziceni şi împreuna cu ei

Vom deschide şi debirocratiza Primăria. Ne asumăm reforma şi depolitizarea profundă a administraţiei locale - atât la nivelul Primăriei cât şi al instituţiilor şi societăţilor comerciale din subordine. Vom pune administraţia în slujba cetăţenilor. Vom avea toleranţă zero pentru corupţie. Vom fi transparenţi cu răspundere faţă de cetăţean şi lege. Nu voi proteja niciun funcţionar public care încalcă legea. Vom lua decizii şi vom cheltui banii dumneavoastră printr-o consultare reală. Vom organiza dezbateri cu responsabilii de cartier. Practic, vom dezvolta o strategie pentru fiecare cartier în parte pentru a dezvolta punctual şi concret aceste cartiere.

5. Urziceni va fi un oraş sigur

Poliţia locală trebuie să lucreze cu adevărat pentru cetăţean, nu pentru primar. Vom instala camere de supraveghere în tot oraşul, peste tot.

6. Parcări

Vom crea noi parcări de reşedinţă în special în Centru Vechi , fără a sacrifica spaţiul verde. În zona centrală vom utiliza tehnologii moderne de tip smart parking.

7. Reabilitare termică

Vom demara un amplu proiect de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe prin accesarea de fonduri europene.

8. Spaţii verzi şi de recreere

Calitatea timpului petrecut cu familia, mai ales in aer liber, este o prioritate pentru noi. De aceea, vom crea cât mai multe spaţii de agrement. Vom transforma liziera de langa Spitalul Municipal într-un coridor verde, cu zone de promenadă atractive. Vom dezvolta un centru de tineret şi un centru pentru pensionari şi vom dezvolta programe ţintite pentru ei (activităţi pentru petrecerea timpului liber).

9. Urziceni - Smart City

Într-o lume civilizată, tehnologia este peste tot, este integrată în administraţie şi este utilizată din plin pentru a-i ajuta pe oameni. Aplicaţiile sunt nenumărate: îmbunătăţirea transportului public, fluidizarea traficului, reducerea poluării şi a consumului de energie, îmbunătăţirea condiţiilor de locuire, a sistemelor de educaţie şi sănătate, creşterea siguranţei pe străzi, reducerea birocraţiei, consultarea cetăţenilor şi controlul transparent al cheltuielilor publice. Însă, administraţia din Urziceni funcţionează cu instrumentele învechite, mai degrabă ale secolului al 19-lea.

10. Niciun copil nu rămâne în urmă

Vom crea centre de zi pentru copii unde sa îşi petreacă timpul într-un mediu sigur. Vom dezvolta programe de mentorat şi tutorat astfel încât fiecare copil indiferent de etnie sau statut social să ajungă la potenţialul maxim de dezvoltare. Vom sprijini programe antibullying la nivelul unităţilor şcolare. Printre priorităţi va fi învă?ământul dual astfel încât să asigurăm o conectare directă între cerere şi ofertă. Vom încuraja companiile de la noi şi cele care vor veni sa facă parte din consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare. Ne vom asigura că vocea părinţilor şi a elevilor va fi auzită. Elevii vor fi partenerii nostri în dezvoltarea oraîului. Investiţia majoră va fi în educaţia timpurie şi preşcolară pentru a combate clivajele de dezvoltare în viitoarea viaţă de adult. Nu vom susţine doar participarea la educaţie, ci şi calitatea educatiei.

Atragerea investitorilor

Oraşul a pierdut zeci de investitori în ultimii 15 ani pentru că aceştia nu au "motivat primarul".

1. Atragere investitori

Vom atrage investitori atât locali, cât şi străini prin elaborarea unui plan bine pus la punct. Aceştia vor primi sprijin din punct de vedere al: infrastructuri, terenului, utilităților şi înlesniri fiscale. Planul meu pe acest sector include ?i delimitarea unor zone ce pot fi concesionate acestor investitori pentru investiții mari şi cu impact zonal mare.

2. Creare locuri de muncă

Cum?

Vom dezvolta infrastructura de business. Vom analiza riguros potențialul forței de muncă pentru atragerea de investitori . Vom stimula mediul de business local printr-o politică prietenoasă a administrației publice locale.

3. Forţă de muncă calificată

Vom acorda sprijin pentru a beneficia de forţă de muncă calificată prin dezvoltarea învăţământului dual, promovare printr-o platformă digitală a oraşului şi parteneriate pentru dezvoltare.

4. Cetatenii din Urziceni şi din diaspora şi cei plecaţi la muncă în alte localităţi

Vom asigura consultanţă pentru atragerea de fonduri europene atât pentru oamenii de afaceri cât şi pentru cetăţenii care îşi doresc să devină antreprenori (atât pentru cetatenii din Urziceni care trăiesc în oraş cât şi pentru cei plecaţi la muncă în străinătate).

5. Transport

Vom atrage comunele limitrofe într-un proiect comun de dezvoltare a transportului în comun astfel încât oamenii care muncesc în Urziceni şi Bucuresti , dar şi elevii, să aibă certitudinea că au cum să ajungă la serviciu/şcoală.

6. Reabilitarea Centrului Vechi

Îmi doresc să schimb faţa oraşului, renovând clădirile istorice şi readucând farmecul oraşului cu prioritate în zona Centrală. Cum? Parteneriate cu proprietarii, fonduri europene, granturi norvegiene şi fonduri de la Ministerul Culturii. Centrul va redeveni locul de întâlnire şi promenadă al cetatenilor din Urziceni.