Viziunea mea politică pornește, în primul rând, de la câștigarea încrederii cetățenilor.

Cateliu Gabriel

Programul candidatului la primaria municipiului Urziceni

Viziunea Alianței USR PLUS pentru Urziceni: Un oraș prosper, educat, dinamic și prietenos cu oamenii.
Urziceniul are un foarte mare potențial de dezvoltare, îi lipsește, însă, viziunea și voința politică a celor care îl conduc acum.
Credem în potențialul Urziceniului de dezvoltare și suntem convinși că acesta poate fi atins doar printr-o administrație cinstită, implicată și pregătită.
Astăzi, în Europa, activitatea economică şi prosperitatea tind să se concentreze în mari zone metropolitane creatoare de oportunităţi pentru afaceri şi viaţa socială. Aflat la doar 40 km de centura ocolitoare a Bucureştiului – şi chiar mai aproape de viitoarea centură în regim de autostradă, a cărei construcţie tocmai a început – Urziceniul e, de fapt, plasat într-o asemenea zonă urbană funcţională. De asemenea, Urziceniul se află la o distanță de aproximativ 50 km de București, Ploiești și Buzău și dispune de legături feroviare și rutiere rezonabile cu acestea și cu portul Constanța, ce vor fi îmbunătățite în anii viitori. Astfel, Urziceniul poate deveni elementul de legătură între Bărăgan și aceste orașe importante, dar și un centru economic complementar Bucureștiului.
În momentul de față această proximitate a facilitat navetismul spre zona București – Ilfov, însă a venit în detrimentul economiei locale. Totuși, așa cum s-a demonstrat în numeroase cazuri precum Pitești sau Ploiești, promovate corect și cu deschidere din partea administrației publice, aceste orașe aflate în proximitatea marilor poli de creștere pot deveni o alternativă mai economică și mai bogată în forța de muncă. Așadar, viitoarea administrație a orașului trebuie să exploateze activ așezarea în teritoriu și proximitatea de București, iar echipa Alianței USR PLUS își propune să acționeze complementar pentru:
➢ a atrage investitori și a dezvolta economic orașul, prin investiții în infrastructura de business și o administrație proactivă și transparentă.
➢ a oferi o alternativă de locuire competitivă și economică celor care fac naveta spre București, prin investiții în educație, sănătate, infrastructură, calitatea locuințelor și a spațiilor publice.
Ne angajăm să fim mereu într-un dialog transparent cu cetățenii și să informăm permanent asupra progresului activității noastre din cadrul administrației locale. Vom colabora cu cetățenii și investitorii în elaborarea proiectelor de dezvoltare și vrem să creăm un obicei din a transmite public, către cetățenii, rapoarte de activitate. Alianța USR PLUS va aduce transparența în administrația publică locală. Vrem să scoatem orașul din stare de amorțire în care se afla în prezent și să redăm cetățenilor șansa la o viață de calitate, într-un oraș cu oportunități de angajare și dezvoltare, un oraș curat și sigur, un oraș atractiv și cu o viață socială și culturală diversificată.
Prioritățile noastre imediate sunt:
✓ să stimulăm economia și numărul locurilor de munca
✓ să investim în educație și să oferim tinerilor alternative la ei acasă
✓ să sporim siguranța cetățenilor pe strada
✓ să renovam și să înverzim orașul
✓ să conectăm toți cetățenii la rețelele de servicii publice
✓ să acționăm proactiv pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului
✓ să oferim o administrație onestă, aflată în slujba cetățeanului

Programul detaliat il puteti accesa aici